איך בוחרים צבעים למותג? משמעות הצבע, תרבות ומה שבניהם
עודכן: 10 בינו׳
בעולם קיימות מגוון צורות תקשורת שונות, אחת מהם היא התקשורת הלא מילולית שבה הצבע הוא כלי מרכזי להעברת מסר ואף משמעות.
לצבע יש משמעויות רבות שהמתפרשות במוחנו לצלילים, ניחוחות ותחושות שמגרות את החושים שלנו ועלה לנו מחשבות או זיכרונות.
חשיבות התאמת הצבעים למיתוג העסק
כפי שאנו יכולים לראות לצבע יש משמעות רבה ולכן לפני בחירת הצבעים שעליהם יתבסס המיתוג של העסק יש צורך להשקיע מחשבה רבה. זהו הבסיס לכל מיתוג - מותגים רבים מזוהים אצלנו בזכות צבעם (הצהוב של יילו, הסגול של סלקום, הכחול של פלאפון, אדום של סונול ועוד מגוון רחב של חברות). המוח שלו עובד כך שהצרכן תופס את הצבע או לפני שהוא מבין את המסר השיווקי שמסתתר, בכל אמצעי שיווקי ויזואלי (אתר תדמיתי, מודעה, לוגו, שלט וכו'). הצבע הוא הראשון שמעביר מסר ללקוח, אווירה ואפילו רגש. מטרתו היא ליצור עניין/סקרנות של הלקוח הפוטנציאלי, ולהציע לו את מגוון המשמעויות והערכים שאותם מסמל הצבע (מוצר כחול/ירוק מסמל קרירות ורעננות כמו מסטיקים למשל).
צבעוניות מהולה
כאשר עושים שימוש בצבעוניות גם אם היא עזה, יש חשיבות למתן אותה בעזרת צבעים כמו שחור או לבן שיאזנו את הצבעוניות העזה.
כאשר אנו באים לעצב פלאייר או עיצוב מודעה לאתר, לוגו או לרשת החברתית, מומלץ לשמור על קו אחיד של עד שלושה צבעים בשילוב של שחור או לבן שיאזנו את הצבעים. יותר משלושה צבעים ייצור למי שצופה בבאנר, מודעה וכו' בלגן בעיניים וימנע ממנו להתמקד במסר.האיזון בין צבעוני ללבן/ שחור/ אפור מאפשרים להבליט את הצבעוניות ולבין המסר שאנחנו רוצים להעביר בצורה ברורה, מבלי שהצופה יאבד בצבעוניות הרבה ויהפוך אותה לדבר המרכזי.
אז איך משלבים צבעים?כאשר גרפיקאי מקבלת "יד חופשית" מהלקוח דבר המאפשר לו לשלב צבעים כאוות נפשי, ישנה חשיבות למציאת צבעים המתאימים ומשתלבים האחד עם השני שיצליחו ליצור הרמוניה בעיצוב.כלי מעולה לשילוב הצבעים האולטימטיבי, מגיע מ - Adobe, חברת התוכנה שעומדת מאחורי התוכנות הגרפיות הכי הפופולאריות היום למעצבים (פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, פלאש, דרימוויבר). Adobe מעניקה למעצב מגוון כלים להתאמת צבעים המוטמעים בתוכנות השונות שלה, במיוחד באילוסטרייטור, ובאתר האינטרנט המעולה http://kuler.adobe.com – מאתר מומלץ המאפשר להוריד ממנו ספריות צבעים, שבהן אפשר להשתמש בתוכנות הגרפיות השונות של החברה.
בתוכנת האילוסטרייטור מציעה גם את חלון color guide, אשר מציג לכל צבע נבחר את הגוונים שיכולים להתאים בין אם זה צבעים חמים או קרים (המשתמש קובע את מספר הגוונים הרצויים).
אז מה משדר כל צבע?
כאשר אנו רוצים לבחור צבע ישנם כמה דברים חשובים שאנו צריכים לקחת בחשבון כמו התגובה שנרצה שתתעורר אצל הצרכן כאשר הוא נתקל בעסק / שירות / מותר שאנו מציעים לו. צריך לקחת בחשבון שיש צבעים שלהם נעשה ניכוס תרבותי כמו שנעשה למשל לצבע הכתום במהלך ההתנתקות, בכל תרבות צבע יכול להיות סמל למשהו. דוגמה לכך ניתן לראות בהודו שלמסטיקנים השונים בה ירוק הוא סמל להרמנויה או למשל הצבע הסגול שבתרבויות אסיתיות שונות מסמל את המלוכה. אך רוב התגובות לצבע הם אוניברסליות כמו שצבע אדום מסמל בתרבויות רבות אזהרה בין אם תמרור או אפילו משהו חם שיכול לגרום לנו לכוויה. אז בואו ניראה מה כל צבע מעורר אצל הצרכן ע"פ מחקרים שונים שנערכו בתחום.
במחקרים שונים שבהם נשאלו הנבדקים אלו האסוציאציות שמעוררים בהם הצבעים השונים:
Comments